Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hem » Musiken » Black Sabbath och Deep Purple

Black Sabbath och Deep Purple

Black Sabbath och Deep Purple är två musikgrupper som de allra fresta känner till, i alla fall till namnen. Black Sabbath är för närvarande mitt i sin sista turné, med lämplig titeln The End. Efter att Ozzy gick solo 1979 fanns det ingen anledning att tro att dessa killar någonsin skulle stå på scenen igen. Nu, efter alla dessa år spelar de första av två utsålda album på New York Citys Madison Square Garden.

Black Sabbath

Det fanns tunga band före Black Sabbath. Glöm inte att det var Sir Paul som skrev “Helter Skelter.” Cream, Hendrix, Zeppelin, Vanilla Fudge och The Who var alla på scenen långt innan allt ändrade namn till Black Sabbath 1969. Martin Popoffs 2015 som uppfann Heavy Metal hänvisar allt från slaget i Jericho 1250 f.Kr. Popoff “något facetious” förklarar Johnny Burnettes 1957-version av “Train Kept A-Rollin” som världens första Heavy Metal-låt.

Alla fyra medlemmar lever fortfarande

Det finns inte många grupper från sextiotalet som har undvikit döden av minst en av dess grundare. Rolling Stones Brian Jones nådde inte hela vägen. Endast två Beatles återstår. Enligt många Facebook-inlägg trummar John Bonham med Lemmy, Cliff Burton, Randy Rhoads och Dio vidare nere i Heavy Metall-helvetet just nu. Det sista bandet som någon skulle ha förväntat sig överleva är Black Sabbath.

Deep Purple

Deep Purple

Det finns helt enkelt inte tillräckligt med superlativ för att erkänna bidraget som Deep Purple har gett till ledande rockmusik. Efter att ha sålt mer än 100 miljoner album och fyllt globala arenor i årtionden är det inte konstigt att den respekterade brittiska radiostationen Planet Rock utsåg gruppen till ‘5th Most Influential Band Ever’, medan VH1 rankade dem # 22 på sin ‘Greatest artists of Hard Rocklista. Dessutom fick Deep Purple “Legend Award” vid World Music Awards 2008 och antogs in i Rock and Roll Hall of Fame 2016. Dessa killar är verkligen kungliga.

Med ett arbete som sträcker sig över sju decennier har Deep Purple hjälpt till med att definiera hårdrockgenren samtidigt som de successivt flyttade in i nya områden, både som håller sitt ljud fräscha och lockar nya fans till bandet, och som har varit lojala sedan bandets start.

Purple har känt som ett av de bäst fungerande band någonsin och har släppt 6 studioalbum sedan 1996 ensam och har turnerat globalt sedan bildandet 1968 med lite vila emellan. 2007 (nästan 40 år efter bildandet) utförde bandet 40 spelningar i Frankrike till en publik på 150 000. Dessutom samarbetade bandet den senaste sommaren med andra hårdrockare ‘Judas Priest’ och inledde en ganska framgångsrik 25 stadsturné i USA och Kanada!

Deep Purples album, “Whoosh!”, Följer deras världsomspännande album med topplista “inFinite” (2017) och “NOW What ?!” (2013). För tredje gången gick Deep Purple samman med producenten Bob Ezrin, som har arbetat med sådana som KISS, Pink Floyd, Alice Cooper och många andra internationella superstjärnor. Tillsammans skapade de det mest mångsidiga albumet i samarbetets historia. Purple är ett band som är här att stanna och har många likheter med Black Sabbath i dess framgångar.