Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hem » Musiken » Kända rockband i världen

Kända rockband i världen

De mest kända rockbanden genom tiderna är: Eagles: De har sålt 150 miljoner album till och med 50 miljoner fler än Aerosmith har gjort.

Bruno Mars har sålt 127 miljoner album och han har toppat de flesta musiklistor. Garth Brooks har sålt 160 miljoner album och är kungen av country. Queen har sålt 175 miljoner album med låtar som We are the Champions och Bohemian Rhapsody så de har en alldeles speciell plats i musikhistorien. Rolling Stones är också riktigt stora kanoner med 180 miljoner sålda album. De är också världens äldsta band som är aktiva. ABBA har sålt 200 miljoner album och det är fantastiskt! Elvis Presley – the one and only king har sålt 500 miljoner album. Imponerande!

Sverige

I Sverige finns rockband som Hellacopters, Yngwie Malmsteen, In Flames och Europe. De har alla legat högt på topplistorna. Heavy Load är också ett populärt band likaså Meshuggah som har släppt nio album genom åren. De bildades år 1987 i Umeå. Nio album har de släppt och turnerat över hela världen. Hardcore Superstar är ett band som kommer från Göteborg och är idag Sveriges största rockband. De startade 1998.  The Hellacopters band varade i fjorton år. In Flames är ett otroligt populärt rockband. Ghost är ett band som bara blir populärare och populärare med sin musik. De har masker på sig under sina spelningar och visar inte sina ansikten.

Världens största rockband är U2

Världens största rockband är U2

Bandet Talisman bildades i slutet av 80-talet men upplöstes när Jacob gick bort tragiskt. Tiamat kommer från Täby i Stockholm och har spelat i över 24 år. Dismember är ett väldigt stort metalband likaså The Haunted från Göteborg. Ett av världens allra största rockband är U2 som alltid är heta. År 2017 var Coldplay rankade till världens hetaste rockband. Som nummer två samma år kom rockduon Twenty one pilots tätt följda av The Beatles. Sedan kom Linkin Park och Red Hot Chilli Peppers tätt efter. The Beatles är det enda band som slagit Elvis Presley i sålda album, nämligen 600 miljoner! Det är världsrekord. Historiens mest älskade band helt enkelt.The Ramones kom tvåa efter Beatles på en lista med tidernas bästa rockband 2002 och Pink Floyd kom bara på 49:onde plats på samma lista. Led Zeppelin kom trea och Bob Marley & The Wailers fyra. Led Zeppelin är ju ett av de största namnen bland 70-talsrock och han håller fortfarande formen. De fem äldsta banden som fortfarande uppträder än idag och är “still going strong” är The Monkees och de kallades det amerikanska svaret på Beatles. The Who är en annan grupp som hade oturen att mista två bandmedlemmar men fortsatte med två stycken och fick då namnet The Two efter det. The Beach Boys firade 50-årsjubileum 2012 och två av dem fortsatte att turnera ihop efter några oenigheter i affärerna. Golden Earring är nog det mest kända holländska bandet och bandet grundade 1961 sin rockkarriär. Det nuvarande bandet har dock spelat spelat rockmusik tillsammans sedan 1970.  Länge leve rockmusiken i världen!