Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hem » Musiken » Svenska låtskrivare

Svenska låtskrivare

Sverige har mycket att vara stola över inte minst för musikindustrin. Många som idag är internationella talanger inom musiken så som artister och producenter har sina rötter från Sverige. Det finns också många kända låtskrivare som kommer från Sverige vare sig de valt att bo någon annanstans för arbetet eller fortande bor i Sverige spelar ingen större roll för de är svenska låtskrivare som man kan vara stolta över eftersom de verkligen har lyckats bra inom musikindustrin. Vilka är några av de kändaste och bästa svenska låtskrivarna idag?

Bäst just nu

Max Martin eller Karl Martin Sandberg som han egentligen heter är en världskänd låtskrivare som slog igenom på 90-talet. Han hoppade av gymnasiet efter att ha bestämt sig för att det var just musiken som var han verkliga dröm, det som han faktiskt ville arbeta med. Han var då med i bandet It’s alive, bandet fick skivkontrakt och turnerade även under en period i Europa. Som låtskrivare har han skrivit låtar till många mycket framgångsrika och talangfulla artister och band så som Backstreet Boys, Britney Spears, Bon Jovi, Ariana Grande och Darin.

låtskrivare

Alexander Kronlund är en låtskrivare som slog igenom internationellt på 90-talet. Han har arbetat tillsammans med artister och band så som Demi Lovato, Justin Timberlake, Robyn, Fifth Harmony och NSYNC. Idag känner många till Kronlund eftersom han suttit i idoljuryn som han blev tillfrågad att sitta i redan 2004 men han valde då att tacka nej eftersom han då hade bestämt sig för att bo i Los Angeles under en period för att bo och arbeta där.

Redone eller Nadir Khayat som han egentligen heter är en låtskrivare som ha varit aktiv i arbetet med att skriva låttexter sedan 2003. Han kommer från Marocko men valde själv att flytta till Sverige när han bara var 19 år gammal. Han hade då blivit inspirerad av många svenska band så som Abba och Roxette, vilket gjorde att han själv ville börja arbeta med musiken i just Sverige. Hans genombrott kom 2005 när han arbetade tillsammans med Darin med låten Step up. Han har efter det arbetat med många mycket stora band och artister så som Michael Jackson, Nicki Minaj, Marcus & Martinus, Dizzee Rascal och Austin Mahone. Nu bor och arbetar han i Los Angeles med sin fru och deras son.

Bilal the chef eller Bilal Hajji som han egentligen heter är en låtskrivare. Han slog igenom som låtskrivare 2005 när han arbetade med Darin och låten step up som han bland annat vann en svensk Grammy för. Efter sitt genombrott har han arbetat med många stora artister och band både svenska och internationella så som Lady Gaga, Akon, One Direction och Kat DeLuna.

Kinnda Hamid som oftast bara kallas för Kinnda eller Kee är en låtskrivare som har arbetat tillsammans med många framgångsrika artister så som Jennifer Lopez, II Divo och Darin. Förutom att skriva låtar till andra artister så har hon också själv arbetat som artist där hon 2000 hade stora framgångar med låten freak you out.